El Tanatori de Badalona crea la ‘Capsa dels adéus’, una selecció de contes sobre dol infantil per a escoles

PFB – Serveis Funeraris ha impulsat aquesta acció en el marc de Sant Jordi per oferir una eina de suport a infants i docents dels centres educatius de la ciutat.

Els contes poden resultar un element de gran ajuda per aprendre a afrontar la pèrdua.

Amb motiu de Sant Jordi, el Tanatori de Badalona – PFB ha creat la Capsa dels adéus, una capsa que inclou una selecció de contes per ajudar a gestionar adequadament la pèrdua en els infants entre 3 i 9 anys, que s’ha fet arribar a les diverses escoles dels municipis on opera la companyia funerària.

Per a Ana Gassió, directora general de PFB – Serveis Funeraris, “la mort és un fet inherent a la vida, també en la dels més petits, que comporta un procés de dol que és necessari elaborar de forma correcta. És per això que hem volgut crear la Capsa dels adéus, que esperem sigui útil i interessant per a infants i docents i que, en moments determinats, esdevingui una eina de suport per a l’aprenentatge i el creixement emocionals”.

El conte és un element molt poderós per a l’infant, que no només l’enriqueix interiorment, sinó que és capaç de guiar-lo en el seu dia a dia. La Capsa dels adéus conté tres títols (en dues versions, català i castellà):

 

El nen dels estels, sobre la mort d’un germà

Adéu, petit amic, que aborda la marxa d’un ésser estimat a un altre indret

Adéu àvia, una història centrada en la mort d’una àvia

 

L’acció de la Capsa dels adéus s’emmarca en l’any del 15è aniversari del Tanatori de Badalona, un centre referent a l’àrea metropolitana de Barcelona. Des dels inicis, aquest equipament funerari ha impulsat la creació d’un fons bibliogràfic especialitzat en l’ajuda a la pèrdua i el dol, d’accés al públic general, que actualment pot consultar-se a la biblioteca badalonina de Can Casacuberta. A més de Badalona, PFB – Serveis Funeraris també ha fet arribar la Capsa dels adéus als centres docents de la resta de municipis on opera, a les comarques del Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *