El Tanatori de Badalona commemora el 15è aniversari amb un acte que repassa l’evolució funerària a la ciutat

Construït i gestionat per PFB, el Tanatori de Badalona s’ha convertit en un referent a l’àrea metropolitana de Barcelona des de la seva obertura el 2003.

El Tanatori de Badalona, un dels principals centres funeraris de la província de Barcelona, ha organitzat un acte institucional aquest matí en commemoració del 15è aniversari de la seva posada en funcionament. L’acte ha comptat amb la presència del regidor Àlex Mañas, segon tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Badalona i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, i de la directora general de Pompas Fúnebres de Badalona (PFB), Ana Gassió, que ha fet un repàs dels trets principals de la història d’aquest equipament, des de la seva construcció fins a l’actualitat. A la presentació inaugural del 15è aniversari del Tanatori de Badalona ha assistit també el president de PFB, José Romero, i diversos membres del Consell d’Administració de l’empresa funerària badalonina, així com representats de la política local i d’entitats de l’àmbit social i cultural de la ciutat.

Posat en funcionament l’any 2003 per PFB – Serveis Funeraris, el Tanatori de Badalona s’ha consolidat durant aquests 15 anys d’història com un referent a l’àrea metropolitana barcelonina. Tal com ha apuntat la directora general de PFB, Ana Gassió, “el Tanatori de Badalona és un equipament essencial de la nostra ciutat, que des dels seus inicis presta un servei complet i de qualitat des d’una única instal·lació, perquè les famílies puguin dur a terme la totalitat del cicle funerari sense haver-se de desplaçar”. Gassió, que durant l’acte ha abordat l’evolució dels serveis i les principals tendències funeràries a Badalona, on PFB presta servei des de fa més de 80 anys, ha assenyalat la incineració com a element més destacable dels darrers anys. “A Badalona, el servei de cremació ja és demandat per un 52 % de la població, una xifra que en només 15 anys ha crescut un 92 % i que iguala l’assolida per la ciutat de Barcelona el 2017”. Segons la portaveu de PFB, està previst que aquesta tendència augmenti a Badalona en els propers anys, fins a situar-se uns deu punts per sobre del percentatge actual cap al 2028.

Pioner en serveis per al destí de les cendres.

El Tanatori de Badalona acull en un sol recinte de més de 4.000 metres quadrats el servei de tanatori i crematori. A més, des de la seva posada en marxa, l’equipament ha estat pioner en la prestació de serveis específics i innovadors per al descans de les cendres en plena natura, gràcies a la seva ubicació estratègica i privilegiada a la carretera de Can Ruti, als peus de la Serralada de Marina. En aquest sentit, l’any de la seva obertura va impulsar el Jardí del repòs, un espai per a la inhumació de les cendres que va comptar amb una acollida molt positiva per part de les famílies. Aquesta iniciativa ha donat lloc precisament al darrer espai posat en marxa dins el recinte del tanatori, el Camí del repòs, un espai versàtil que permet espargir les cendres en un jardí o bé la inhumació d’urnes cineràries en columbaris.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *