Poesia per celebrar el centenari del cementiri de Montgat durant les festes del patró de la vila

L’actriu i poeta Estel Solé ha estat l’encarregada de llegir poemes propis i d’altres autors amb l’acompanyament de la guitarra de Sergi Carós

Montgat, 26 d’abril de 2019. PFB – Serveis Funeraris, empresa gestora del cementiri de Montgat des del 2013, ha commemorat el centenari de la construcció i inauguració de la instal·lació funerària. A principis d’any de 1919 es van iniciar les obres per a l’edificació del cementiri després de superar entrebancs urbanístics i de finançament. La seva posada en marxa va ser possible gràcies a la col·lecta pública i a la col·laboració de l’Ajuntament d’aquella època, que van poder adquirir els actuals terrenys del Cementiri.

El 20 de desembre del mateix any s’inaugurava aquesta obra que tan reclamada havia estat per la població, fita que ha estat recordada per l’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, en l’inici de l’acte de celebració.

Davant d’aquesta efemèride, PFB – Serveis Funeraris ha organitzat una actuació on la cultura ha estat la protagonista. Coincidint amb les festes de la localitat en el marc de Sant Jordi, patró de Montgat, un recital de poesia ha estat el format escollit. Segons Ana Gassió, directora de PFB – Serveis Funeraris, “hem volgut celebrar aquest centenari per tot el que va suposar per Montgat i perquè mantenir una vinculació local a les zones on prestem servei està en el nostre ADN”.

L’actriu i poeta Estel Solé, al costat de la guitarra del músic Sergi Carós, han fet una actuació capaç de crear una atmosfera íntima i emotiva gràcies a l’acurada selecció de peces, tan poètiques com musicals. Estel Solé ha recitat textos propis, fins i tot alguns d’inèdits, mesclats amb poemes d’autors reconeguts, mentre que la música de Sergi Carós hi ha estat delicadament intercalada.

Després de l’actuació, tots els assistents han pogut degustar un petit aperitiu i entrar al cementiri, recentment restaurat. Ana Gassió explica que “seguint la nostra vocació de servei, aquest any s’han dut a termes actuacions de millora i condicionament del cementiri”.

Sobre PFB – Serveis Funeraris

El Tanatori de Badalona és el primer equipament funerari que va posar en marxa PFB – Serveis Funeraris i actualment és la seu d’aquesta empresa badalonina. Amb gairebé cent anys de trajectòria al sector, PFB està especialitzada en la prestació de serveis funeraris i de cementiris. Actualment, compta amb sis tanatoris distribuïts a les comarques del Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat, concretament a les poblacions de Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Montgat, Premià de Mar, Teià i Alella. També s’encarrega de la gestió dels cementiris de Montgat i Sant Feliu de Llobregat, així com dels serveis de manteniment i inhumació dels dos cementiris municipals de Badalona.

PFB està integrada per més de 50 professionals que s’adapten de manera flexible a les necessitats de les famílies. En aquest sentit, es caracteritza per oferir uns serveis amb la professionalitat de les grans companyies però amb l’atenció propera i personalitzada de les funeràries tradicionals.

Des de 2004, PFB compta amb la certificació ISO 9001 que avalua la gestió de qualitat i excel·lència del servei. A més, l’empresa és un referent a nivell europeu en el tractament dels difunts i un centre formador en aquesta disciplina, amb gairebé el 100 % de l’equip amb titulació reconeguda.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *