La importància de retre el darrer comiat

Cada etapa de la vida du associats uns rituals determinats que marquen els canvis vitals més importants, com ara el naixement o la mort. En aquest darrer cas, quan es produeix la defunció d’un ésser estimat, té lloc el ritual funerari, que engloba múltiples pràctiques, necessàries per a l’acceptació de la pèrdua i la superació del dol, com són la vetlla, la cerimònia o l’enterrament. Però, quan la celebració de l’últim adeu es veu alterada per algun motiu que no podem controlar -com ara les restriccions davant la pandèmia de Covid-19-, la gestió de la pèrdua esdevé més complexa. De fet, segons els experts en dol, l’absència o interrupció del procés de comiat comporta un risc més elevat de dols patològics.

Conscients que alguns contextos poden ser més complicats per a les famílies, PFB Serveis Funeraris ha desenvolupat nous serveis i eines adaptats a les noves circumstàncies:

-Cerimònies en streaming personalitzades: des de l’oratori del Tanatori de Badalona, s’ofereix un sistema d’emissions en directe, via streaming, de les cerimònies de comiat. Una tecnologia molt útil quan, per diversos motius, la família, o alguns membres, no poden presenciar físicament la cerimònia.

-Homenatges pòstums: es tracta de cerimònies en record al difunt que se celebren amb posterioritat a l’enterrament o la incineració quan, per alguna raó, la família no va poder-li retre el darrer comiat. Pel seu contingut i format totalment personalitzats, són actes molt necessaris per contribuir a tancar processos de dol que s’hagin pogut veure interromputs.

-Tramitació a distància: aquesta opció facilita que la família pugui fer la gestió del servei funerari de forma personalitzada i a distància, a través de dispositius electrònics, sense haver de sortir de casa.

-Lliurament de les cendres a domicili: aquest servei, posat en marxa durant la primera onada del confinament per la Covid-19, facilita que els usuaris puguin rebre a casa l’urna cinerària quan els resulta impossible poder-se desplaçar en determinades circumstàncies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *