“Els artistes de Badalona” nova xerrada del cicle “Badalona a través dels seus personatges cèlebres.

El passat dimarts 9 d’abril va tenir lloc a les nostres officines del centre la xerrada “Els artistes de Badalona”. Aquesta s’emmarca dins del cicle de xerrades que està realitzant Pompas Fúnebres de Badalona sobre els personatges cèlebres de la ciutat.

La xerrada, que va ser inaugurada per la Sra. Ana Gassió, directora general de Pompas Fúnebres de Badalona, va ser impartida per la Sra. Margarida Abras , directora del Museu de Badalona. En aquesta ocasió va presentar tres artistes badalonins que han destacat per la seva trajectòria: Pau Alemany Mascareñas, Enric Ortuño Aráez i Francesc Torrens Lladó.

Pau Alemany Mascareñas va estudiar la carrera d’arquitectura, però va destacar sobretot en el camp de la pintura. Format amb artistes com Guinovart, Ràfols Casamada i Serra de Rivera, va estar influït també per Tàpies. La seva obra és bàsicament figurativa i reflecteix sovint objectes de la seva vida quotidiana, així com paisatges i arquitectures, sovint inspirades pels seus nombrosos viatges. Va exposar a París, Nova York i Madrid, i també a diverses ciutats d’Anglaterra.

 

Enric Ortuño Aráez, va ser un artista format a Barcelona, Caracas i Florència. Destacà sobretot com a pintor, però va practicar també l’escultura i l’escenografia. Gran admirador de Picasso, de qui va rebre un ajut que li va permetre continuar la seva carrera artística, va pintar tant obres figuratives com abstractes, molt influïdes per l’artista malagueny, però també per alguns moviments d’avantguarda, com l’expressionisme o el fauvisme.

 

Joaquim Torrents Lladó va ser un destacadíssim pintor d’estil figuratiu i va treballar també en l’àmbit teatral. Va viure a l’illa de Mallorca i a Madrid, i va viatjar arreu del món per fer retrats de personatges il·lustres, una de les seves especialitats més celebrades al costat del paisatgisme, que també practicà amb un gran èxit.

 

La propera xerrada d’aquest cicle serà sobre els mestres cèlebres de Badalona, el mes de setembre d’aquest any.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *