El primer equipament funerari de Sant Adrià, projecte de la mà de PFB i Àltima, prestarà un servei integral, proper, de qualitat i adaptat a totes les necessitats, amb un horari flexible.

El Tanatori del Litoral ha obert portes recentment per començar a prestar servei des de l’Avinguda de la Catalana s/n, de Sant Adrià de Besòs. Neix de la unió de Pompas Fúnebres de Badalona i Àltima, amb l’objectiu d’oferir un servei proper i de qualitat a totes les famílies de la zona. A més de ser una instal·lació sostenible, pretén acostar-se a les necessitats de cada usuari, oferint uns serveis integrals, amb una atenció personalitzada i un horari totalment flexible, tots els dies de l’any.

El centre és un equipament essencial per a la zona, des d’on serà possible atendre les famílies que pateixin una defunció amb un servei que serà totalment personalitzat i a mida de les seves necessitats. A més, es podrà gestionar tot el procés, des de la recollida i preparació del difunt, fins a la vetlla i la cerimònia, així com l’enterrament.

L’equipament prestarà servei a través de cinc sales de vetlla amb accés independent i directe des de l’exterior, de gairebé 80 metres quadrats cadascuna, amb vistes al riu Besòs, un oratori multiconfessional –per a cerimònies laiques o religioses- amb capacitat per a més de 250 persones assegudes, oficines d’atenció als usuaris i un servei d’incineració. Es tracta d’un tanatori de més de 1.770 metres quadrats edificats, ubicats en un terreny que supera els 11.200, destinats en gran part a zones enjardinades, espais oberts i més de cent places d’aparcament per a cotxes, motos i bicicletes.

A més, serà el primer equipament de Sant Adrià de Besòs que permetrà la inhumació d’urnes cineràries, en disposar d’un espai a l’exterior, anomenat Jardí del record, destinat a columbaris. Es tracta d’un memorial envoltat de vegetació, projectat en un entorn que afavoreix el recolliment i la intimitat de les famílies que optin per enterrar les cendres. L’alternativa donarà resposta a una demanda existent a la ciutat, que mai ha disposat de cementiri, ja que ofereix un punt de referència físic per al record i memòria de l’ésser estimat.